Foto: Privat / Buskerud fylkeskommune

Tore på tur

Denne våren skal fylkesordfører Tore Opdal Hansen på en rundtur i fylket for å besøke de 18 kommunene i Buskerud.

29. april legger han ut på første etappe, som går til Flå og Krødsherad.

– Jeg gleder meg veldig til denne rundturen, for kunnskap og dialog er viktig. Jeg ser frem til å snakke med alle ordførerne. Jeg er opptatt av å høre hva som rører seg i kommunen, hva de er opptatt av, og hva vi kan gjøre sammen, sier fylkesordføreren.

I tillegg til å møte ordførere, skal han også besøke Numedal produksjon i Veggli, delta under markeringen av frigjøringsdagen på Helgelandsmoen i Ringerike/Hole og delta på et frokostmøte med næringslivet på Geilo.

Vil ta opp temaet utenforskap

I tillegg har fylkesordføreren sin egen agenda. Han ønsker å følge opp Buskerudkonferansen og komme med status for den økonomiske omstillingsprosessen Buskerud fylkeskommune må igjennom. Opdal Hansen vil også ta opp et tema han brenner ekstra for.

-Jeg er spesielt opptatt av utenforskap. Vi ser for eksempel at andelen unge mennesker som ikke er i jobb er stor. For mange unge fullfører ikke utdanningsløpet. Da blir det vanskelig å komme inn i arbeidslivet, sier Opdal Hansen.
-Det er en stor bekymring, og her må kommuner og fylkeskommunen ta tak sammen. Jeg ønsker å få vite hvor stor utfordring dette er ute i kommunene og hvilke tiltak de jobber med for å få ned denne andelen. Det er viktig at vi alle jobber sammen for å få flest mulig i jobb eller i et utdanningsløp. Dette er ett av temaene jeg kommer til å ta opp i møtene jeg skal ha med ordførerne i fylket, sier Opdal Hansen.

Reiserute

Mandag 29. april

12.00 Flå

14.00 Krødsherad

Tirsdag 30. april

12.00 Sigdal

Fredag 3. mai

10.00 Modum

Mandag 6. mai

10.00 Gol

12.00 Nesbyen

Onsdag 8. mai

10.00 Lier

12.00 Markering av frigjøringsdagen, Hole/Ringerike

14.00 Hole/Ringerike

Onsdag 15. mai

12.00 Flesberg, Rollag og Nore og Uvdal Fellesmøte i Rødberg

Torsdag 16. mai

10.00 Hol

12.30 Ål

14.15 Hemsedal

Torsdag 23. mai

10.00 Drammen

14.00 Kongsberg

Onsdag 5. juni

12.00 Øvre Eiker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *