Triztan Vindtorn. Skulptur av Ashot Tonoian.

Triztan Vindtorn poesipris 2023

Triztán Vindtorn poesipris deles i år ut for tiende gang! Nytt av året er at juryen nominerer tre poeter. Deretter velger et elektorat ut en vinner blant disse tre.

Årets nominerte er:

Torild Wardenær, Gunnar Wærness og Øyvind Rimbereid! (se vedlagt begrunnelse)

De tre nominerte besøker Drammensbiblioteket 8. februar (Torild Wardenær), 15. februar (Gunnar Wærness) og 22. februar (Øyvind Rimbereid) til samtale om sine forfatterskap.

Vinneren blir offentliggjort torsdag 23. mars kl. 19:00 på en festforestilling i Drammensbiblioteket. Dette er et gratis arrangement som er åpent for alle.

Foreløpig program: Tommy Tee og MAE, Innslag ved Interkultur, overrekkelse av prisen ved Aslak Sira Myhre, og samtale med prisvinneren.

Om prisen

Triztan Vindtorn poesipris deles ut årlig av Drammensbiblioteket i samarbeid med Aschehoug Forlag, Den norske Forfatterforeningen og Viken fylkeskommune. Prisen er på kr 100 000,- og tidligere vinnere er Eldrid Lunden, Tone Hødnebø, Erling Kittelsen, Inger Elisabeth Hansen, Gro Dahle, Stein Mehren, Terje Dragseth, Cecilie Løveid, Øyvind Berg og Pedro Carmona-Alvarez

Prisen skal gå til en norsk forfatter som har gjort en stor innsats for norsk poesi. Prisen kan også tildeles en forfatter som skriver i andre uttrykksformer enn tradisjonell poesi i bokform, dersom juryen mener at dette har hatt stor betydning for poesiens rolle i Norge. Formålet med prisen er å øke interessen for poesi, og å bidra til at Drammen markerer seg som en kulturby i nasjonal sammenheng

Årets jury for poesiprisen har bestått av Mette Karlsvik (juryleder), Birgit Hatlehol, Henning Bergsvåg, Hans Christian Rustad og Carina Beddari.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *