"Hans" kommer trolig til å gi skader for over 200 millioner kroner for forsikringsbransjen sett under ett.

Tror «Hans» vil koste over 200 millioner kroner

Skadeomfanget etter ekstremværet fortsetter å øke. Gjensidige har nå registrert over 150 flere skademeldinger siden tirsdag morgen, nærmere 500 meldinger totalt. Lillestrøm, Gran i Innlandet og Oslo har flest skader.

-Totalkostnadene etter ekstremværet vil antagelig passere 200 millioner kroner for forsikringsbransjen sett under ett. Men, skader på offentlig infrastruktur og annet som ikke dekkes av privat forsikring kommer i tillegg, slik at samfunnets kostnader blir betydelig høyere. Det er fortsatt tidlig, og sluttsummen for forsikringsselskapene kan bli betydelig høyere. 200 millioner kroner er derfor et forsiktig anslag, sier Line Marcelius, kommunikasjonssjef i Gjensidige.

Mange kjellere under vann

– De fleste skadene er på bolighus og næringsbygg. Her har vann trengt inn gjennom grunnen og oversvømt kjellere, eller kommet inn via utette tak og vegger. Vi har også noen skader på grunn av tilbakeslag fra rør. I tillegg kommer skader på bil, båt og campingvogn. Vi forventer at omfanget vil øke i forbindelse med at folk kommer hjem fra ferie og oppdager skade på boligen. I tillegg er det først når vannet har trukket tilbake at man ser det fulle omfanget, sier Marcelius.

Tidlig varsling kan ha begrenset skadeomfanget

– Meteorologene har vært tidlig ute med å varsle, og kommunene har gjort ulike tiltak overfor sine berørte innbyggere. Dette gjør at mange har tatt grep tidlig, og begrenset skadeomfanget. Samtidig er det ikke alltid mulig å sikre alt på egen eiendom; det aller viktigste er å sikre seg selv og sine, sier hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *