NRK stiller med en rekke velkjente ansikter og stemmer i VM i Budapest. Fra venstre: Vebjørn Rodal, Ida Nysæter Rasch, Jann Post og Christina Vukicevic Demidov. Foto: Sigmund Sagberg Andersen / NRK

Tror på et fantastisk VM i friidrett for Norge

Det store høydepunktet i friidrettssesongen er like rundt hjørnet. Slik kan du følge VM i friidrett på NRK.

Fra lørdag 19. til søndag 27. august vil de beste friidrettsutøverne i verden være til stede i Budapest for å kjempe om edelt metall. Blant disse finner vi flere norske medaljehåp.

I fjorårets VM endte den norske medaljefangsten med en gull-, en sølv- og en bronsemedalje. I år er det enda større forventninger til den norske troppen.

– Norsk friidrett er i vinden som aldri før. Vi har en fin blanding av store stjerner, etablerte utøvere og unge talenter på vei opp. Jeg tror det blir et stort mesterskap for Norge, sier Jann Post, friidrettskommentator på NRK.

Slik blir dekningen på NRK

NRK vil ha fyldig dekning både på TV, nett og radio gjennom hele mesterskapet. Seerne vil kunne følge de aller fleste øvelsene på dagtid, i tillegg til samtlige øvelser på kvelden direkte på NRK1 og i NRK TV. De fleste av medaljeøvelsene skjer på kveldstid.

Som vanlig vil Jann Post, Vebjørn Rodal og Christina Vukicevic Demidov være kommentatorer. Ida Nysæter Rasch vil være på plass som programleder i Budapest.

– Jeg føler meg utrolig heldig som får være med å formidle disse øyeblikkene hjem til folk. Det er all grunn til å tro på et fabelaktig mesterskap sett med norske øyne. Norge har veldig mange sterke utøvere, så her tror jeg at det blir noen favorittseiere for oss. Så har jeg en følelse av at vi får oss noen skikkelig morsomme overraskelser også, sier Rasch.

Det vil også være mulig å følge mesterskapet tett på radiokanalen NRK Sport og få oppdateringer fortløpende på NRK.no.

To store gullhåp på én kveld

Det blir tett mellom høydepunktene i Budapest, men den mest interessante dagen sett med norske øyne blir trolig onsdag 23. august. Da er det finale på både 1500 meter for menn og 400 meter hekk for menn.

Da kan Norge potensielt ta to gullmedaljer i løpet av kvelden.

– Jakob Ingebrigtsen er favoritt til to VM-gull i løpet av mesterskapet. På 1500 meter er han klart best i verden, men taktisk mesterskapsløping gjør ting litt vanskeligere enn i Diamond League. På 5000 meter har han den beste avslutningen, så får vi se om løpere fra Uganda, Kenya og Etiopia klarer å sette press underveis, sier Post.

Han har også store forventninger til en hekkeløper fra Ulsteinvik.

– Karsten Warholm har hatt sin beste sesong noensinne så langt og han pleier å heve seg ved viktige anledninger. Det trengs i Budapest, for Benjamin og Dos Santos kan løpe uhyre fort. Det kan bli en meget underholdende finale.

Flere solide norske utøvere

Bredden i den norske friidrettstroppen har aldri vært bedre. I tillegg til de nevnte er det andre navn som kan skrive historie i Budapest.

– Bak de to store er det også gode muligheter. Stavhopperne Pål Haugen Lillefosse og Sondre Guttormsen kan ta medalje på en superdag. Det samme kan Sigrid Borge i spyd, Eivind Henriksen i slegge og Narve Gilje Nordås på 1500 meter. Jeg gleder meg også stort til å se Håvard Bentdal Ingvaldsen, Henriette Jæger og Karoline Bjerkeli Grøvdal i aksjon. Magefølelsen sier at vi kommer til å få en meget positiv overraskelse vi ikke hadde forventet, sier Post.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *