Foto: Ål Turlag/FB

Tur med stortingspresidenten

Før sommeren hadde Ål Turlag det ærefulle oppdraget med å arrangere tur for stortingspresident Masud Gharahkhani og hans følge.

Tekst: Hege Mindegård

Tirsdag 20. juni ble det en litt spesiell tur for turlaget i Ål. Da skulle de ta med stortingspresident Masud Ghrahkani på tur. Han var på reise i den delen av landet, og hadde bedt om å få bli med turlaget på tur.

Turen gikk til en av Ål sine mange perler, Mørehovda med sine 1.249 moh. Det er en lettgått tur som byr på fantastisk flott utsikt til både Hallingskarvet og Reineskarvet, og på klarværsdager kan du se Gaustatoppen.

På denne tirsdagen var dessverre ikke værgudene helt på vår side. Vi fikk oppleve sommerværet i fjellet fra sin mangfoldige side, med både,  yr, vind, tåke og sol.

Turen var åpen for alle. I tillegg ble Ål Frivilligsentral/BUA og Ål Introsenter spesielt invitert.
Vi var totalt 26 deltakere på turen. God pause på toppen hvor Ola Feten fortalte historien om Eivind Fredlaus,  som flyktet til fjells i disse områdene med status som fredløs etter et drap i 1719, og ble funnet skutt litt lenger vest i Ålings-fjella i 1737. Stortingspresidenten fikk boken Soga om Eivind Fredlaus i gave etter historiefortellingen.

Turen ga rom for trivelig prat mellom stortingspresidenten og turdeltakerne.
Vi håper opplevelsen ga mersmak til både stortingspresidenten, hans følge og øvrige deltakere og til Ål sin befolkning generelt, til å både benytte den flotte og varierte naturen vi har i Ål og til å være med på DNT turer generelt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *