KJAPP SJEKK: Drude Kilen ved Drammen Laserklinikk kan nå kvalitetssikre sitt arbeid ved hjelp av ultralyd. Dette apparatet viser forandringene i dybden av huden – før og etter behandling.

Ultra kvalitetskontroll

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i desember 2012.

Nå kan du selv se hvordan laserbehandling virker på huden din. Et ultralydapparat viser endringene før og etter.

– Mest av alt er det et verktøy for oss selv, sier Drude Kilen ved Drammen Laserklinikk.
– Vi kan dermed berolige kundene våre med synlige resultater langt over forventningene.

Drammen Laserklinikk utfører mange forskjellige typer med laserbehandling. Mest etterspurt er fjerning av tatoveringer og permanent hårfjerning. Drude og de fire ansatte tilbyr også laserbehandling mot rynker og pigmentflekker. 

– Det er særlig på hudbehandlinger at vi kan bruke ultralyden. Da ser vi helt klart hvordan huden forbedres, sier Drude Kilen og viser et eksempel før og etter på en kunde som er innom.
– Denne kunden har ikke fått laserbehandling, men blitt behandlet med kremer som virker. Huden hennes hadde langt færre sunne områder før behandlingen. Etter laserbehandling vil de friske områdene øke betraktelig mer.

Ikke foto

Drude Kilens ultralydapparat går i dybden på huden, og avslører problemer. Det finnes andre apparater på markedet, men dette er ofte gode fotoapparater som tar et overflatebilde av huden.

– Ultralyden går i dybden, ned i de øverste hudlagene. Derfor kan vi kartlegge problemer som er der, og som er i ferd med å utvikle seg. Det er altså et apparat for diagnose, samtidig som det kan kvalitetskontrollere, sier hun.

Undersøkelsen tar bare noen sekunder, og er helt smertefri.

Klokkertro

Drude Kilen har klokkertro på at laser er et fantastisk instrument til veldig mange formål.

– Jeg har ikke tall på alle kroniske sår vi har behandlet. Noen ganger får jeg lyst til å ta med meg apparatet opp på sykehuset eller på pleiehjem og rett og slett ta en runde og behandle sårene som konvensjonell sårbehandling ikke heler, sier hun.
– Både liggesår, sår etter stråling, og diabetessår kan bli bedre ved hjelp av laser. Dette har vi gjort mange ganger.

Også muskel- og skjelettlidelser kan få lindring ved hjelp av laser. 

– Dette kan vi ikke reklamere for, fordi det er strenge regler for hva vi kan fortelle i annonser, sier Drude.
– Men jeg skulle ønske at de rette myndigheter kunne få øynene opp for alt det man kan bruke laser til. Blant annet har et prosjekt med laser mot kreft vist lovende resultater. Det sprøytes inn et stoff som binder seg letttil kreftcellene, og deretter kan man bruke laserlys for å vekke kroppens egne friske celler og immunforsvar. Forsøket viser svært lovende resultater, men det er vanskelig å få midler til denne typen forskning.

NY LEGE: Kirurgen Eirik Øvensen skal begynne å ta i mot pasienter til karkirurgi ved Drammen Laserklinikk etter nyttår. FOTO: PRIVAT

Ny lege

Det er flere som har like stor tro på laserbehandling som Drude. Fra januar kommer en ny lege for å jobbe på Drammen Laserklinikk.

– Eirik Øvensen er kirurg og spesialist innen karkirurgi. Han vil være en av våre medisinske eksperter, samt utføre åreknuteoperasjoner. Rundt 30 prosent av alle har åreknuteproblemer, og nå kan man også få utført dette her hos oss, sier Drude.

20 år

Drammen Laserklinikk har ett års jubileum i det nye huset på Lierstranda. Dette huset har de kjøpt, og deler lokalene sine med andre typer behandlere. Tidligere holdt de til et steinkast unna.

Men Drude startet med laser allerede i 1992. Senere har hun utdannet seg mer, og er vel den personen i Norge med flest relevante diplomer på veggen.

– Noe av det viktigste jeg har lært meg i løpet av alle disse årene, er å være ydmyk. Hvis vi mener noen andre kan oppnå et bedre resultat enn oss, videresender vi pasienten til rette vedkommende. Det er dumt å sitte på sin egen tue og tro man kan alt. Det slår tilbake på en selv med misfornøyd pasient og følelsen av å ha gjort en dårlig jobb, sier hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *