Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult.

Universum Professional 2023: Norconsult er bransjens mest attraktive arbeidsgiver

Norconsult er Norges mest attraktive arbeidsgiver for rådgivende ingeniører og Norges nest mest attraktive arbeidsgiver totalt sett for yrkesaktive ingeniører. Det viser den prestisjefylte arbeidsundersøkelsen Universum Professional Survey.

Hvert år kårer Universum Norges mest attraktive arbeidsgivere blant yrkesaktive med høyere akademisk bakgrunn og i snitt syv til ni års arbeidserfaring innen kategoriene «Økonomi», «Ingeniør», «IT», «Jus», «Humaniora» og «Helse».

I 2023 har 8 400 personer sagt sin mening og rangert sine drømmearbeidsgivere i Universum Professional Survey, der Norconsult topper listen over attraktive arbeidsgivere for rådgivende ingeniører for fjerde året på rad. Samtidig beholder Norconsult posisjonen som nummer to i kategorien «Ingeniør».

Strategisk satsningsområde

– Vi er veldig stolte av å beholde vår posisjon som bransjens mest attraktive arbeidsgiver. Et av våre viktigste strategiske satsningsområder er hvordan vi skal tiltrekke, utvikle og beholde medarbeidere, og det er meget positivt at vi i flere år har hatt en sterk posisjon blant denne gruppen av erfarne ingeniører. I Norconsult har man mulighet til å påvirke og være med på samfunnsutviklingen, og vi jobber hele tiden med å kunne tilby de mest spennende prosjektene og oppgavene i et miljø der medarbeiderne trives, sier konsernsjef i Norconsult, Egil Hogna.

Hvert år rekrutterer Norconsult flere hundre nye medarbeidere. På topp 10-listen i kategorien «ingeniør» finnes flere store aktører innen både energi og bygg og anlegg, som alle konkurrerer om de beste hodene. Norconsult har i flere år vært rangert i toppen på Universums undersøkelser, både blant yrkesaktive og studenter. Tidligere i år ble selskapet kåret til bransjens mest attraktive arbeidsgiver blant ingeniørstudentene.

– Vi legger ned mye arbeid for å synliggjøre Norconsult som en attraktiv arbeidsplass, og da er det gledelig å se at både studenter og erfarne yrkesaktive vurderer oss som en drømmearbeidsgiver, sier Hogna.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *