Unormalt mange værskader så langt i 2024

Tryg Forsikring har registrert 1.800 værskader så langt i år. Snø og frost i sør og uvær i nord har ført til langt flere skader enn normalt for årstiden.

I nord har ekstremværet «Ingunn» og stormen like i forkant vært opphav til 320 av skadene som Tryg har fått innmeldt, mens frost og snø i Sør-Norge har forårsaket knapt 1.500 skader.

– Vi må tilbake til 2015 for å finne like mange skader i løpet av årets første måned, sier pressesjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Det er bolighus og hytter som har blitt hardest rammet av klimaskadene i 2024.

– Åtte av ti saker gjelder skader på private bygninger. Vi har også en god del bilskader, særlig i forbindelse med uværet i nordlige landsdeler, der det er registrert 60 skader på kjøretøy, sier Irgens.

– Vi har også 250 bedriftskunder som har fått store og små skader på sine bygg, legger han til.

Tryg er nå i full gang med å behandle innkommende skadesaker etter årets naturskader.

– Vi har økt beredskap og bemanning for å ta unna et ekstraordinært høyt skadetall, men ber likevel om forståelse for at det kan ta lengre tid enn normalt før skader er gjort opp, sier Irgens.

Han oppfordrer folk til å sette i gang nødvendige reparasjoner og skadebegrensende tiltak selv, men uten at man går på akkord med egen sikkerhet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *