Foto: Marius Dalseg Sætre

Uværet Hans

Ingen av våre hytter er direkte berørt, men følg allikevel med på oversikt over stengte veier, vær,- flom- og skredvarsel om du skal på tur i nær fremtid.

Uværet Hans har herjet i fjellet og i skogen, og det har gjort skader på deler av vårt tilbud. Dette må du være oppmerksom på om du skal på tur i nær fremtid.

Akkurat nå er det transportutfordringer til enkelte av våre fjellområder. Det kan være vanskelig å komme seg til fjellet, men også det å komme seg hjem. Det er noen områder som er mer rammet enn andre, her oppfordrer vi til å følge med på værmeldinger, varsom.no, og Statens vegvesen sine sider. Der får du full oversikt over stengte veier, og vær,- flom- og skredvarsel. Det er disse sidene som oppdateres først. Ha alltid Fjellvettreglene i bakhodet og vurder om turen er trygg før du drar på tur. For å være på den sikre siden kan du eventuelt kontakte folk lokalt om du er i tvil på om du skal reise eller ikke.

Viktig lenker:

  • Informasjon om stengte veier
    Kartet til Statens vegvesen over hvor det er stengte veier og når det eventuelt åpner. Det er mange stengte veier nå. Gå til trafikkmeldinger og se kart 
  • Flom- og skredvarsel på varsom.no
    Her finner du siste informasjon om status på elver, jordskred og flom.
    Gå til Varsom.no

DNT Oslo drifter mange av hyttene og rutene som ligger i de verst rammede områdene, og legger fortløpende ut meldinger om skader og framkommelighet her. DNT Oslo og omegn har også lagt ut denne artikkelen der man får svar på noen spørsmål om deres hytter og turer.

Skal du på tur i et område som kan være rammet av uværet, kan det være lurt å kontakte den lokale foreningen for å få informasjon om mulige utfordringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *