Vedal og J.B. Ugland kjøper utviklingseiendom på Bragernes i Drammen

Vedal og J.B Ugland har kjøpt Erik Børresens Allè 1 og Nedre Strandgate 9 på Bragernes i Drammen. Sammen ønsker de to aktørene å utvikle eiendommen og bidra til en positiv fornyelse av sentrumsområdet i Drammen.

– Kjøpet gir oss et større fotavtrykk sentralt på Bragenes og understøtter vår langsiktige strategi om økt tilstedeværelse i Drammensmarkedet. Vi ser på dette som en god mulighet til å være med på å videreutvikle byen ‘innenfra og ut’, og ambisjonen er å komplettere by- kvartalet gjennom en stedstilpasset fortetting, sier Egil André Mortensen i Vedal.

Nedre Strandgate 9

Eiendommen har en meget sentral plassering på Bragernes med henvendelse både mot Drammenselva og Erik Børresens Allè, og har et tomteareal på ca. 2 050 m2. Nedre Strandgate 9 består av et ærverdig bygg hvor det i dag blant annet drives restaurant. Parkeringsplassene i Erik Børresens Allé 1 driftes av Park Nordic, som vil fortsette sin virksomhet frem til byggestart.
Eiendommen er regulert for bolig og næringsbebyggelse i gjeldende reguleringsplan. Partene ønsker å tilrettelegge for at dagens parkeringsplass kan erstattes med ny bymessig bebyggelse med høyt innslag av boliger.

Asbjørn Udjus, CEO i J.B. Ugland

– Vi ser på Drammen som et svært spennende område for oss som eiendomsutvikler. Byen har virkelig hatt vind i seilene de siste årene, og fremstår som en meget attraktiv by å investere i. I tillegg har vi i dette prosjektet stor glede av å være i kompaniskap med Vedal-gruppen som er en særdeles solid aktør, og som vi har hatt flere andre hyggelige prosjekter sammen med, sier Asbjørn Udjus CEO i J.B. Ugland.

Vedal og J.B Ugland eier eiendommen i et 50/50 partnerskap og Vedal vil ivareta prosjektledelse og byggeaktivitet på vegne av partnerskapet.
– J.B Ugland og Vedal har tradisjon for å gjennomføre eiendomsprosjekter i samarbeid både på Østlandet og på Sørlandet. Vedals forretningsmodell er basert på partnerskap, i den forbindelse er det hyggelig å kunne videreføre engasjementet med en så solid og langsiktig aktør som J.B Ugland her i vårt hjemmemarked, sier Bjørn Vedal, daglig leder i Vedal Utvikling AS.
Vedal og J.B Ugland overtok eiendommen 31.08.2022 fra selger Ragde Eiendom og Bakke Gruppen.
Fearnley Securities AS har vært rådgiver for kjøperne.

Faktaboks Vedal

• Vedal tilbyr bransjeledende kompetanse innen utvikling, planlegging og gjennomføring av
eiendoms- og byggeprosjekter
• Vedal er organisert i tre operative selskaper som fungerer sammen med tverrfaglig kompetanse;
o Vedal Utvikling
o Vedal Prosjekt
o Vedal Entreprenør
• 230 medarbeidere

• Vedal har sammen med Union Eiendomsutvikling utviklet boligprosjektet Svanegangen, som er under sluttføring. Tredje kvartal i 2022 starter Vedal Entreprenør første byggetrinn i boligprosjektet Glassverket for samme byggherre.
• I februar 2022 overtok Vedal Magasinet kjøpesenter samt Lychegården i partnerskap med Clarkson- fondet Oslo Opportunity II AS.

Faktaboks om J.B. Ugland

• J.B. Ugland utvikler, bygger og drifter bærekraftige boligområder og næringsbygg, i tillegg til shipping ved å tilby spesialskip for biltransport.
• Selskapet driver også med kapitalforvaltning ved datterselskapet Lux Nordic Wealth Management
• J.B Ugland har hovedkontor i Sørlandets Teknologipark i Grimstad og forvalter 80.000 kvm næringseiendom.
• Selskapet har historie helt tilbake til 1290
• Antall ansatte: 40

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *