Dr. Kiani ved Nedre Eiker legesenter synes det er litt vemodig at det gamle legesenteret blir borte, men tror det blir fint med forandring.

Vemodig å flytte legesenteret i Mjøndalen

Som de fleste i Mjøndalen har fått med seg så har Nedre Eiker legesenter, som har eksistert siden begynnelsen av 70-tallet blitt revet. Nå er det bare et stort hull, gravemaskiner og arbeidere der og Mjøndalen som er i stadig vekst skal bygge boliger der. -Vemodig sier Dr.Kiani, og kikker utover byggeplassen.

Tekst og foto: Frode Winther Nylehn-Johansen

Det jobbes med tomta midt i Mjøndalen sentrum der det nå skal bygges boliger.

Seks leger som arbeider på legesenteret har nå flyttet fra Nedre Tverrgate 3 til Strandveien 39 rett bak Shell ved rundkjøringen.

Mindre venterom

-Det er jo både fordeler og ulemper med å flytte inn i et nytt bygg, sier Dr. Kiani.

-For det første har venterommet blitt vesentlig mindre, men vi har fått egne avlukker slik at folk kan snakke med medarbeidere i skranken uten at alle hører hva som er problemet. Større parkeringsplass har det også blitt. Sånn var det ikke på det gamle legekontoret. Derimot var venteværelse mye større.

– Det er ikke uvanlig at vi leger jobber opptil 10 timer om dagen. Dagen slutter ikke klokka 15.00. Du sitter på kontoret eller på hjemmekontoret og skriver attester og sykemeldinger, sier dr. Kiani.

15 prosent av pasientene på legekontoret er eldre, og han forteller med et stort smil om en 90 år gammel dame som kom på senteret bare for å fornye førerkortet. Noen overraskelser er jo bare hyggelig.

Snakkisen blant eldre

For eldre har “snakkisen” i ukene som har gått når de ser byggeplassen blitt at det blir noen vanskeligheter med å komme seg helt ned til det nye legesenteret, når det gamle lå rett i smørøyet i Mjøndalen. Etter spørsmål fra BY Drammen har mange sagt at det blir mye bruk av TT-Taxi fremover.

-Alt i alt så er det fint med en liten forandring, sier Dr Kiani, og regner med at det rett og slett går seg til etter hvert. -Men litt vemodig er det når du ikke lenger ser det gamle bygget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *