FORNØYDE: Fra venstre (i rutete skjorte) Sarah Linea Hyttedalen, Anna Cornelia Bergheim Mortensen, Markus Nilsen Steenberg, Elise Hansen Hellerud, Hanna Marie Høvås, Henriette Hoff-Halvorsen, Nora Nilsen Steenberg. Anne Merethe og Håkon Andreas Hyttedalen står klar med delikat frukt.

Verdens beste SFO

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i juni 2012.

Streikefritidsordningen, eller SFO, som det også kalles, har blitt mektig populær blant barn og foreldre på Konnerud.

– Lillesøsteren vår hadde ikke noe sted å være på dagtid på grunn av streiken, sier Anne Merethe Hyttedalen (17).

– Og vi hadde ikke noe å gjøre, siden skolen vår var i streik, sier Håkon Andreas.

Dermed ville storesøsknene passe Sarah Linea (7) på dagtid så lenge streiken pågikk. Og så kom venninnene hennes på besøk, for de kjedet seg også. Anne Merethe og Håkon Andreas tenkte lynfort og så at her kunne de drive business til glede for seg selv og nytte for foreldre. Dermed tilbød de hjemmet og hagen som oppholdssted for barn hvis foreldre ikke hadde pass til gjennom streiken. 200 kroner per barn per dag gir en hyggelig pott med feriepenger.

– Og nå storkoser vi oss sammen med ungene, sier Anne Merethe, mens broren fyller saft i plastglass.

– De får to måltider her hver dag, pluss frukt.  Også har vi masse aktiviteter og konkurranser, sier Håkon Andreas.

De to håper streiken varer riktig så lenge, og at antall barn øker. Nå har de hatt syv-åtte barn der hver dag, og har plass til flere i den store hagen på Hallermoen.

– Vi setter en stopp ved 20 barn, sier de to, som forsikrer at de har foreldrene Oddrun og Odd Hyttedalens velsignelse til hjemme-SFO’en sin.

Anne Merethe går i første klasse på forskerlinja på Drammen videregående, mens Håkon Andreas går 10. klasse på Svensedammen. For hans del ble det ingen engelsk eksamen på grunn av streiken, mens Anne Merethe slapp unna en rapport.

– Mange ungdommer vil nok benytte disse uplanlagte fridagene til å sove og slappe av, men disse to fant ut i fellesskap at de ville bruke dagene litt annerledes, sier en stolt mamma Oddrun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *