Fargerike Tollbugata

Vi vil ha, men vi gidder da ikke bruke det

DELTE MENINGER

Helge Helgesen

Nærbutikken til de som bor på Toppenhaug, kjent som Joker, sliter. Strømregning på 120 000 kroner påførte vel nesten eierne hjerteinnfarkt.  Omsetningen står plutselig ikke i stil med strømregninga.

Joker, som ligger i samme lokaler som KIWI lå i tidligere, har vel et navn som ikke klinger så godt, men det trenger de i alle fall ikke straffes for. Det er jo Norgesgruppen som står bak Joker også.

Men det er dette med nærbutikk da, det klinger jo ikke sånn som det gjorde i gamle dager.  Og nærområdet er vel ikke så stort at man orker gå dit. For de fleste blir det jo oppoverbakke hjem igjen.

Og ikke er det så mange parkeringsplasser til forretningen heller. Fanden ikke enkelt, verken for den ene eller den andre.

Man kan jo egentlig trekke en sammenligning med dette med blomsterboder og andre salgsboder og aktiviteter på Bragernes Torg.

Vi vil ha, men vi bruker det ikke, dessverre.

Hva gjelder torget kan man jo kanskje igangsette en idédugnad og drodle rundt ideer for et levende torg.

 

FOTO Helge Høifødt, fra Wikipedia

Og skal man først, om man gidder, samle folk til en idedugnad, så kan man egentlig fleske til:

  • Ett levende Bragernes torg
  • Vekke opp Strømsø torg, mulighetene er jo store
  • Papirbredden/Ypsilon/Union, muligheter så det holder

Det holder liksom ikke bare tenke på å henge seg på for eksempel Elvefestivalen. Året har fortsatt 12 måneder og 52 uker.

Sier ikke at det skal skje noe på alle stedene hver uke, men egentlig flest mulig uker.

Trubadurer og småband, gjerne akustisk, må få slippes til når det passer, tidlig på dag, på ettermiddag eller kveld.

Det er utrolig hva vi kunne fått til i denne hyggelige byen. Da hadde den jo blitt enda mer hyggelig.

Ja, man kunne jo lyssatt de lite elegante kornsiloene på Holmen.  Men det er jo å banne i kjerka det. Bilistene vil miste oppmerksomheten, og helt sikkert i hopetall kjørt over brukantene og havnet i en haug, enten på Holmen eller i ælva.

Og apropos denne ælva vår som til og med har sin egen festival. Kan man ikke litt mer til rette for båtene eller daycruiserne for den del. Lagt til rette så de kunne komme og være i byen noen dager, ikke ukesvis, mot en fornuftig betaling. Akkurat det blir kanskje ikke så lett så lenge man skal bygge en ny bro.

Men når den er på plass burde Strømsøsiden også få tilrettelagt for Tupperwarene. Og på selve festivaldagene, få tilbake båtrace og annen underholdning, for eksempel dragebåtfestivalen.

Det prates mye om Torgeir Vraas plass og hva man skal gjøre der også. Hvor er Torgeir Vraas plass?  Jo, der Globusgården ligger og er en del.

Vi burde få på plass mathall i Globusgården. Eller et kulturhus. Det er så ufattelig mye som kan gjøres, om man gidder og orker. Og om man har noen kroner.  For det er jo viktig det også, men det man får av utgifter blir fort til inntekter om det blir suksess, sist men ikke minst, om drammenseren gidder å benytte seg av mulighetene.

Tar jeg ikke helt feil, er fortsatt Godset de som trekker flest mennesker, da til Marienlyst stadion hver 14. dag. Fra 3.000 – 5.000 mennesker. En fantastisk gjeng med mennesker, ledsaget av en sjukt bra gjeng i GodsetUnionen. En gjeng som forresten lager liv på bortebane også.

Kanskje man skulle gå så langt at man begynte å legge til rette for bortesupporterne som kommer på besøk også?

Og når jeg er i gang med Marienlyst. Det spilles jo U21 landskamper der to tre ganger i året også.  Hva med å markedsføre det bedre enn i dag? Skal jo nesten ingen ting til.

Ett sted jeg ikke må glemme å nevne, det er jo Parken med sin musikkpavilijong.  Her er jo mulighetene mange til for eksempel intimkonserter.

Det er så utrolig mange muligheter i denne byen, men noen må altså ta i ett tak for å få noe i gang.

Rom ble ikke bygd på en dag, så man kan i alle fall få en måned på seg i første omgang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *