Vi vil ha yrende liv på torget

Helge Helgesen

Delte meninger

Det er delte meninger om mye, men de fleste mener torget vårt kan bli mer levende. Forleden dag var det “visning” av blomsterboden på Bragernes torg. Den står jo tom og er ledig etter at forrige bruker la ned.

Skal man tro alle kommentarene fra tidligere må det jo være blomsterutsalg på torget.

På visningen kom det hele ÉN interessert. Kommunens representanter hadde jo all grunn til både å bli overrasket og skuffet.

Så nå er jo spørsmålet, kommer det noen ny blomstershop på torget? Og enda viktigere, vil folket handle der? For det er jo sånn at det tross alt skal være business også. Vi får vente og se.

Vi vil jo gjerne ha masse liv på torget. Det er jo da det er skikkelig koselig.

Ikke som i gamle dager

Men problemet er jo blant annet at mange av de som vil ha liv på torget, salg av blomster, frukt og grønnsaker, ikke en gang er på torget. Det legges ut flotte bilder fra torget, tatt tidlig på formiddag, blant annet på vei til jobb. Enkelte kommentarer går på at… jøss, det er jo ikke folk der.

De fleste av oss drar vel ikke til byen før ved lunsjtider.  Og da er det plutselig folk på torget.

Vi vil ha grønnsaksboder på torget, noen få handler der, ikke som i gamle dager da det var stor trafikk for å handle friske grønnsaker.

Noe av årsaken til at det er så få, nesten ingen, boder, er at det tydeligvis koster mer enn det smaker å ha utsalg på torget.  Det er vanskelig med parkeringsplasser for de som kjører en tur til byen, og det er ikke alle som liker å drasse med seg for eksempel fa blomster eller grønnsaker på bussen.

Det er utrolig mange, og svært delte meninger om hva som burde gjøres.

Vil vil få tilbake blomster på torget igjen? Foto hentet fra Drammen kommune.

Trubadurer og salgsboder

Burde for eksempel de salgsbodene Byen vår Drammen bruker ved juletider, brukes på nedre torg? Det kunne jo kanskje åpne for utsalg av annet også?

Det finnes mange rare, morsomme og svært fornuftige ideer, Drammen kommune burde la Byen vår Drammen samle alle ideer, og kanskje fått litt liv på torget igjen.

Man jo også med fordel involvere øvre del av torget også. Kanskje benytte torgscenen for trubadurer, gratis flott plass for fremadstormende artister som gjerne vil frem i lyset.

Byen fortjener ett yrende liv på torget, det kan jo liksom ikke bare ligge der.

Men tilbake til starten, interessen for å drifte blomstershopen var jo under minimal.  La oss nå i alle fall håpe at den kan komme i gang igjen, og la oss håpe den igjen vil bli benyttet.  Den som starter opp igjen fortjener det, byen fortjener det, og det gjør vi også.

La oss få liv på torget igjen.  I alle fall mellom 1000 – 1800. På kveldene er det jo liv rundt torget.

Helge Helgesen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *