Borre Vocale. Foto: Roar Myrheim

Vil du oppleve Norges råeste steppdanser?

Suksessproduksjon fra Vestfold gjester Drammen lørdag 30. september. Da kan du oppleve et spennende jazz-eventyr i Strømsø kirke.

Alice Lewin. Foto: Mona Ulriche Schanche

Jazz-oratoriet “Sacred Concert”, komponert av jazz-legenden Duke Ellington står på programmet.
Produksjonen hadde premiere i en fullsatt Horten kirke i april i år og drar nå på turné. Lokalavisen Gjengangeren skrev: “Litt av en kveld for et begeistret publikum. En strålende forestilling, framført av ypperlige artister! Kammerkoret Borre Vocale fra Horten og Storbandet Fokus fra Tønsberg sørget for fantastisk sang og musikk, mens steppdanser Anneli Moe og jazzsopran Alice Lewin bidro til å gjøre konserten ekstra vakker og fargerik.”

Jazz-mesterverk

Verket “Sacred Concert” regnes som et av jazzhistoriens største og vakreste musikkverk, og det er slekt med både klassisk musikk, kirkemusikk og gospel. Men først og fremst er det en jazz-klassiker, med trøkk og energi, som vil begeistre vårt publikum, forteller dirigent Ansgar Beste.
Verket inneholder blant annet standardperler som “Almighty God” og “Come Sunday”, samt den sprudlende glade “Freedom-suiten” som er en cirka 15 minutter lang lidenskapelig lovsang til friheten – et begrep som igjen har fått en sterk politisk aktualitet i dagens Europa.
Solist-stykkene er kjent for å være spesielt krevende, i en blanding av gjennomkomponert og improvisert, stort stemmeomfang samt vanskelige toner og rytmer: her har noen av Norges fremste jazz-eksperter anbefalt oss den unge og lovende sopran-solisten Alice Lewin.

Anneli Moe. Foto: Martine ErenVanskelig steppdans

Steppdans er noe vi sjeldent får oppleve live i Norge, siden det er en vanskelig type dans med et veldig lite miljø. Også internasjonalt er det sjeldent at Ellington-verket fremføres med steppdans, selv om det var selveste Ellington som ønsker det i partituret.
Anneli Moe er en av landets ledende steppdansere, jobber blant annet som instruktør på Høyskolen Kristiania i Oslo / Bårdar Akademiet. I Strømsø kirke presenterer hun svært virtuose steppdans-innlegg, samtidig som det svinger av solist, kor, storband og dirigent.
La deg inspirere av en magisk kombinasjon av mesterlig jazz-musikk med steppdans – dette kan bli en skikkelig rå og heftig konsertopplevelse!

 

Storbandet Fokus. Foto: Thor Ole Johnsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *