Morten Berger er pensjonist, men har ingen planer om å slutte å hjelpe etablerere med oppstart av bedriften sin.

Vil hjelpe etablerere til å lykkes med bedriften

-Jeg vil hjelpe etablerere til å lykkes bedre med bedriften sin, sier Morten Berger. -Alt for mange -over halvparten – har ikke kommet ordentlig i gang ett år etter oppstarten, og over 70 prosent har enten gitt opp eller er ikke i drift etter fem år. Dette er trist, men jeg tror jeg vet hvorfor.

Morten har vært veileder og rådgiver for etablerere av små bedrifter gjennom sin bedrift Berger Bedriftsutvikling AS og hatt kontinuerlig oppdrag gjennom ulike offentlige veiledningssentre i mer enn 15 år. Da koronaen kom ble det slutt på de fysiske møtene han hadde, men fortsatte på nettet med elektroniske møter over Teams. Dette fungerte godt, og han lanserte et eget nettbasert konsept – «etablert.no» – som et landsdekkende tilbud til alle som tenker på å starte egen bedrift som sitt nye levebrød.

Fem trinn

Prosessen som han har utarbeidet består av fem progressive trinn som bygger på hverandre og utgjør til slutt et godt fundament for en god forretningsplan som kan gjennomføres, ut fra den enkeltes forutsetninger, ønsker og mål. Ved en evaluering for et par år siden viste det seg at over 70 prosent av dem han hadde veiledet fortsatt hadde oppegående bedrift etter fem år.

-De går fra 70 prosent sjans for å mislykkes til 70 prosent sjanse for å lykkes, sier han ettertenksomt.

Skrev Etablererhåndboken

Hele konseptet består av jevnlige gratis webinarer «Fra idé til vellykket bedrift» som viser prosessen og hvordan man må tenke riktig når man planlegger bedriften man ønsker å starte, og han tilbyr også en gratis digital veiledningstime med enkeltpersoner for å belyse og snakke om forretningsideen før de begynner planleggingen. Alle som følger webinaret får også et gratis eksemplar av Etablererhåndboken, som han skrev for et par år siden, med gode tips og ideer for å unngå de vanligste fellene. Og om man ønsker personlig veiledning og oppfølging gjennom prosessen i arbeidet med forretningsplanen så tilbys det også til en meget rimelig fast sum.
– Jeg er pensjonist nå og trenger ikke ta meg så godt betalt, sier han, og smiler lunt.

Brenner for at folk skal lykkes

Nå planlegger han også nettkurs gjennom de fem modulene som utgjør prosessen slik at terskelen for å søke hjelp blir enda lavere.
-Jeg brenner for at folk skal lykkes med det de ønsker, sier han, og vil ikke legge inn årene riktig ennå. Konseptet hans er tilgjengelig på egne nettsider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *