Vinterferie: Mange har opplevd tyveri av skiutstyr

– Vi ser en økende mengde tyverisaker i vinterferien så langt, der kunder har blitt frastjålet alpinutstyr mens de tok en matpause i bakken, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg.

Mens vinterferien i dag er over for den ene halvdelen av befolkningen, starter den for resten. Skal du i alpinbakken bør du passe ekstra godt på utstyret ditt. Hver vinter forsvinner alpinutstyr for millioner av kroner. I en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 1 av 10 under 40 år at de har opplevd tyveri av skiutstyr utenfor en kafe eller varmestue i alpinbakken.

– Altfor ofte ligger ski, staver og snowboard strødd usikret rundt omkring utenfor kafeen i bakken mens folk er inne og spiser eller på toalettet. De færreste har egen skilås, og da er det dessverre lett for tyver å bare ta de dyreste skiene. Folk legger jo ikke merke til det, da man går ut i fra at det er eierens utstyr, sier han.

Reiseforsikringen dekker som regel tyveri av utstyr man eier selv, men ikke alltid. Å forlate dyrt alpinutstyr ubevoktet og usikret over lengre tid kan medføre avkortning hvis det blir stjålet.

– Vi er ofte litt for naive og tenker ikke over at alpintyver lusker i fjellheimen. Jo dyrere utstyr du har, jo mer utsatt for tyveri er det. Skiutstyr er ofte kostbart og lett omsettelig, og vi har saker der utstyr for over 25.000 kroner har forsvunnet på minutter. Vi oppfordrer derfor alle til å bruke en skilås for å sikre utstyret. Et annet tips er å splitte skipar og sette de et stykke fra hverandre. De færreste tyver stjeler kun en ski, sier Brandeggen.

Slik sikrer du alpinutstyret ditt:

  • Kjøp en skilås, da styrer gjerne tyvene unna dine ski, også på tog eller buss.
  • Ha bilde av utstyret på mobilen. Det hjelper til å kunne identifisere utstyret. Det hender at folk tar med seg feil ski ved et uhell.
  • Parker skiutstyr eller snowboard slik at du kan holde øye med dem, selv når du er inne på en café. Eller få noen til å se til utstyret mens du er borte.
  • Et triks kan være å splitte skiparene og sette de et stykke fra hverandre. Tyver pleier sjelden stjele kun én ski.

Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. Det er i perioden 07. – 12.02. gjennomført til sammen 1012 CAWI-intervjuer med personer i alderen 18+ år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *