Foto: Signe Fuglesteg Luksengard

Yohan Shanmugaratnam til Drammensbiblioteket!

I november kommer forfatter og journalist Yohan Shanmugaratnam til Drammensbiblioteket for å fortelle om boken sin «Hjertet i to – seks måneder med Karpe».

karpe

Bokprater Øyvind Svaleng ser veldig fram til å ta en prat med Shanmugaratnam på scenen:

– Jeg har stor sans for måten forfatteren formidler på. Dette tror jeg blir en fin kveld for alle Karpefans som vil bli bedre kjent med heltene sine. Boken gir et unikt innblikk i det som kanskje er landets viktigste og mest uforutsigbare artister, sier Svaleng.

– Jeg er fascinert av måten Karpe snur opp-ned på vante forestillinger om hva det vil si å være artist og hvordan musikk kan presenteres og formidles. Gjennom Yohan skarpe penn blir dette enda tydeligere!
Boken handler også om det å vokse opp mellom to kulturer.

Utgangspunktet for boken var Shanmugaratnams kronikk i Klassekampen «Karpe setter melodi til migrantens melankoli». Dette ble en øyeåpner for mange om hvordan det er å vokse opp flerkulturelt, og det var også hovedårsaken til at Karpe ville samarbeide om bokprosjektet.

– Dette perspektivet – å stå mellom flere kulturer – er en ting som står sentralt i boken. I portrettene får Shanmugaratnam frem interessante poenger både i og mellom linjene. Dette blir interessant å høre mer om, ikke minst med tanke på forfatterens egen bakgrunn. Arrangementet er et samarbeid mellom Drammensbiblioteket og Interkultur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *