BLÅLYS: Blålyset ligger i passasjersetet, og er klart til montering når svartemarja skal på utrykning. Alse Wang har store håp Transiten.

Biler søker ungdommer

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i august 2012.

Motorhistorisk Klubb Drammen har kjøpt inn to biler som skal lokke ungdommer til å komme og skru. En bil skal bli drosje, den andre skal bli politibil.

Ut på tunet på Motorhistorisk klubb sine lokaler på Burud i Hokksund triller en rød Ford Transit av den gode gamle typen. Den har gått som brannbil i Tyskland et eller annet sted, og ble innkjøpt av et medlem av klubben og solgt videre til klubben for en billig penge.

Svartemarja

– Denne skal bli en kopi av Svartemarja som drammenspolitiet hadde for noen tiår siden, og vi har hatt konsulenthjelp fra den pensjonerte politimannen Thorbjørn Pettersen, sier Asle Wang fra klubben som koser seg med gamle biler.

Fargen på den knallrød transiten er selvsagt helt feil, men det håper de to medlemmene å få hjelp til å endre av nye tilskudd til klubben.

– Det har blitt slik at gjennomsnittsalderen i klubben er preget av grått hår, sier Odd Runar Holm, som har vært medlem siden 1974.

– Derfor prøver vi å rekruttere nye medlemmer som kan bidra til å dra ned alderen noe. Og lokkematen er da to biler som vi skal fikse opp. 

Det sitter enorme mengder kunnskaper om bil under alle disse grå hårene. Dette er folk som har skrudd biler hele livet, og som synes drømmen er å kjøre rundt i 60- og 70-talls biler.

BRA UTSTYR: Verkstedene på lokalitetene på Burud i Hokksund er svært bra utstyrt.

Drosche

Den andre bilen klubben har kjøpt inn, er en Opel Rekord 1964-modell. Den skal bli drosjebil, og være tilknyttet Droschebua fra 1931 som klubben har fått tak i.

– Dette blir en knallfin bil, sier Odd Runar.

– Det er ikke rust på den, og den går fortsatt. Så denne blir det koselig å pusse opp.

Klubben har 400 mer eller mindre aktive medlemmer som kommer og går på klubblokalene på Burud. En gang i måneden har de møte i Åssiden gamle kirke også. Men ungdomsprogrammet de har lyst til å starte, skal ha samlinger en kveld i uka.

– Det er et sunt miljø her, sier de to seniormedlemmene.

– Håpet er jo at vi kan friste med kunnskapen vi sitter med, få ungdommene vekk fra dataskjermen og ut og skru. Det er en fin ting å kunne, og du slipper store utgifter på verksted med egen bil. Her kan du få lært det meste av bilskruing.

Det koster lite å være med på dette, medlemsavgiften for ungdommer er 150 kroner i året. All ekspertisen fra de andre medlemmene er gratis.

– Mat har vi også, sier Odd Runar, som er pølsekoker i kiosken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *