BAK DISKEN: Charlotte W. Welo er strålende fornøyd med den lille butikken sin, og inviterer gjerne inn til en kikk.

Butikken inni skogen

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i september  2015.

Charlotte W. Welo har åpnet butikk langt unna sentrumsgater, nærmere bestemt inni skogen ved Stordammen på Konnerud. For første gang i historien får du nå kjøpt en espresso eller cappucino langt inni skauen.

I mai tok hun en sluttpakke i banken hun var ansatt i. i ukene som fulgte brukte hun tid på å finne ut hva hun ville gjøre med livet sitt, og endte med at hun ville skape et sted folk kunne komme til når de ville. Enten for en kaffekopp, eller for å handle små gaver.

Hun og mannen kjøpte gamle Fosserud gård ved Stordammen for få år siden, og har brukt mye tid på å gjøre stedet beboelig. I bolighuset har Charlotte innredet en butikk i underetasjen.

–Jeg begynte å bruke dagene mine på å gjøre klart her i underetasjen. Lette etter varer jeg kunne selge herfra og ting til lokalet. Nå er det såpass klart at jeg har åpnet dørene, så det er bare til å komme, sier Charlotte.

SMYKKER: Charlotte skal selge smykker fra en produsent som har pensjonert seg; morsomme øredobber med skrift eller bilder med mening.

I den lille butikken skal hun selge smykker, skjerf, antikviteter og andre ting hun synes er fint, pluss egenprodusert honning. Og kaffe.

–Jeg har kjøpt en italiensk kaffemaskin, og jeg tror jeg er den eneste på Konnerud som nå kan tilby denne gode kaffen i mange varianter. Jeg skal også selge både kaffe og te i løsvekt, og har kaffekvern, sier blide Charlotte bak disken hun fikk hentet fra Sørlandet i sommer.

Hun skal ikke ha faste åpningstider, men være åpen for de som stikker innom eller sier fra på forhånd at de vil komme. Hun er å finne på facebook under navnet Charlottes vintage og kaffe.

–Om det for eksempel er en barselgruppe eller syforening som vil gå seg en tur, er de hjertelig velkomne hit til en kaffe- og vaffelpause, sier hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *