SELVGÅENDE SYSTEM: Runar B. Gundersen brukte noen få måneder på å få systemet til å virke. Nå går alt av seg selv, og Runar trenger bare å sjekke innom.

Været på Konnerud

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i januar 2010.

Noen vet om den, og bruker den: Konneruds egen værstasjon. I snart to år har Runar Brandt Gundersen hatt den totale oversikten over været fra sin værstasjon i Jupiterlia.

– Været har vel alltid fascinert meg, sier han. – Kanskje er jeg litt inspirert av min mor, som førte opp været i sin 7de sans hver dag. Hun hadde nok blitt forundret om hun hadde sett dette her.

Fra sin enebolig i Jupiterlia ser han utover Konnerud og store skogsarealer. I grunnen ville det vært nok å se ut og lese av temperaturen.

TIL ENHVER TID: Været på Konnerud slik det var sist søndag. Skjermbildet oppdateres hvert femte minutt.

Været som var

– Det er værstatistikken som er spennende, sier Runar. – Å sammenligne med året før, eller se hvor mye snø det var som egentlig falt i januar i fjor. Alt dette ligger inne på nettsiden min. Men jeg vet mange bruker siden før de tar turen til Konnerud for å gå på ski.

På verandaen står værstasjonen som måler temmelig nøyaktig temperatur, vind og nedbør. Den måler også lufttrykk, noe som kan gi en pekepinn på hvordan været blir.

– Men jeg er ikke kvalifisert til å melde hvordan været blir, sier Runar. – Bare hvordan været er eller har vært!

iPhone-vær

Etter en innkjøringsperiode på to-tre måneder, går systemet av seg selv.

– Nå er jeg inne på siden hver gang jeg skal gjøre endringer. Sist jeg endret var i forrige uke, da la jeg inn nye retningslinjer for bruk av iPhone. Hvor enn du er i verden, kan du sjekke været på Konnerud bare du har en iPhone.

Og hva skjer nå da? Hvilke andre ting skal systematiseres og legges på nett?

– Jeg er i grunnen ferdig nå, sier Runar, som til daglig jobber med IT hos Statistisk sentralbyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *