BY Drammen bytter domene fra byavisadrammen.no til bydrammen.no

SOLIDE: De bakre rekkene til Godset imponerte i Bergen fredag kveld. Foto: Børre E. Helgerud

Uavgjort i Bergen etter sommerpausen

Tekst: Bendik Berntsen

Det ble alt annet enn fyrverkeri da det høljet ned i Bergen og kampen mellom Brann og Godset endte målløst.

Det er sommer. Det er pause i EM. Og Eliteserienspillerne er tilbake fra ferie. Alvoret er i gang igjen.

Hva mer kan man ønske?

Jo, et toppoppgjør.

Det var nemlig maratontabellens fjerde største klubb, Brann, som stod for tur på Norges tredje største stadion fredag kveld.

Storlagene har møttes hele 27 ganger, der de røde har stukket av med ni seire mot de marineblås elleve. Forrige gang de møttes knuste drammenserne bergenserne hele 3-0 på Gamle Gress. Før det vant hjemmelaget på Brann Stadion 1-0. Og det var nettopp her lagene skulle knive mellom seg i kveld. Brann kunne toppe tabellen, mens Godset trengte tre poeng for å seile forbi Viking og henge med i toppen. Men skulle de gjøre det måtte Bråtveit i buret fortsette å være nummer én i ligaen på antall redninger per kamp samt at angrepsspillerne ble mer uforutsigbare, som trener Jørgen Isnes har jobbet med i år. 11. plass på antall mål scoret per kamp er ikke en eventuell 5. plass verdig.

Isnes’ utvalgte

Én endringer fra den forrige runden, der de spilte 1-1 hjemme mot Odd; Farji går ned på midtbanen for en skadet Krasniqi og Mehnert kommer inn på topp.

3-1-4-2:

Bråtveit

Taaje – Valsvik – Dahl

Stengel

Vilsvik – Farji – Therkelsen – Lógi

Mehnert – Melkersen

Benken: Stople, Sørmo, Ekeland, Gaye, Boahene, Danso og Silalahi.

Kampen minutt for minutt

0′: Dommer Sigurd Kringstad blåser i gang den tolvte Eliteserierunden mellom Brann og Strømsgodset her på Brann Stadion. Og ja, det høljer ned i Bergen. Likevel har 15993 supportere møtt opp mellom de syv fjell for dette gigantoppgjøret.

20′: Kampen åpner intensivt – for å si det mildt – med to lag som ønsker tre poeng etter en lang pause. Brann leder 3-2 i sjanser, men ingenting å skrive for mye om enda.

Interessant kampplan fra Isnes. Defensivt så ligger de som de pleier i en 5-3-2 formasjon, med Mehnert og Melkersen som presser på topp. Offensivt derimot er det verre å fastslå noen fast formasjon ettersom de gjør hyppige posisjonsbytter. Stengel ligger dypt, bak vingene som hospiterer sentralt for anledningen samt de offensive vingbackene. Mehnert og Melkersen jakter bakrom.

30′: Kampbildet forblir det samme, og hjemmelaget sliter med å finne åpningen i Godset som er påskrudd i kveld.

34′: Så åpner det seg opp for bortelaget. Bråtveit slår langt, Melkersen lar ballen sprette og i bakrom får Mehnert løpe helt alene. 26-åringen får for god tid til å sikte der han er alene gjennom mot Dyngeland, som gjør en matchvinner-redning. Kampens største sjanse skulle skrevet 0-1 på tavla.

40′: Nok en enorm sjanse! Og nok en gang er det Dyngeland som redder de røde! Lógi viser hvorfor belgiske Kortrijk bydde nesten ni millioner for ham forleden, samt hvorfor Godset avslo. Avslutningen med utsiden blir imidlertid reddet på mirakuløst vis av Branns solide sisteskanse.

45+1′: Etter Farji heller ikke klarer å overliste en enorm Dyngeland, blåses det til pause i en kamp som aldri fikk senket pulsen, dog ingen uttelling foreløpig.

45′: Andre omgang er i gang og ingen bytter er blitt gjort.

57′: Brann åpner friskest, slik de også gjorde den første omgangen, men ettersom dommeren setter lista høyere enn de syv fjellene til sammen står det fortsatt 0-0. Brann-trener Eirik Horneland gjør grep: Mathisen ut og Warming inn på høyrekanten.

64′: Nytt bytte fra hjemmelaget; Finne, som aldri har scoret mot SIF, byttes ut med Heggebø. De trenger mer kraft på topp mot kjempen Valsvik, og fortsetter jakten på målet de fortjener i løpet av andreomgangen. Godset har ikke det samme intensitetsnivået nå.

67′: Isnes endrer den øvre rekken som ikke har fått til det helt store i kveld: Ekeland kommer inn for Melkersen på topp. Brann fortsetter å presse på.

76′: Kristiansen får gult kort da han ødelegger en kontring. Frisparket fra nesten 30 meter går imidlertid rett i muren fra Stengel, som sliter med å sette for stor preg på kampen fra sin defensive posisjon.

84′: Etter et presist innlegg får Farji skyte fra straffemerket, men hjemmepublikum er heldige da Heltne Nilsen får kastet seg inn i tide for å få blokkert. Godsets største sjanse i andre omgang, det har blitt flere av de mot slutten av kampen.

87′: Gult kort til innbytter Ekeland som nekter Brann i å komme på en kontring. Rutinert, vil mange si.

89′: Isnes gjør et siste forsøk da Vilsvik sitter med is over kneet. Farji og den nevnte legenden går ut for henholdsvis Silalahi og Gaye.

90+5′: Men det blir målløst i Bergen. Hjemmelaget hadde nok håpet på mer, drammenserne og, men reiser hjem med et solid poeng mot Norges foreløpige nest beste lag. Med det holder SIF seg på sjetteplassen som tyder på at de gjør det litt bedre enn i fjor, da de havnet på syvende.

Tre utmerkelser

Per Kristian Bråtveit holdt nullen, mye takket være for noen gode feberredninger.

Gustav Valsvik var nok en gang en vegg i den solide bakre rekken, som han som regel er.

Fredrik Kristensen Dahl leverte en masterclass. Gode defensive involveringer gjennom 90 minutter reddet ett poeng for bortelaget i kveld.

– Fantastisk jobb av gutta, forteller Jørgen Isnes til TV2 etter kampen.