Galeasen Christiane  - Foto Ruben Rygh 1200

Gyldenløve Bryggefestival 2024

Tekst: Jens Petter Ørjansen

Søndag 8. september fra klokka 11-16 har vi gleden av å invitere til festival på nedre del av Strømsø, ved Gyldenløve Brygge og Tangenkaia. Det er andre gang frivillige organisasjoner går sammen og arrangerer Gyldenløve Bryggefestival. I år vil den være en del av Kulturminnedagene og Friluftslivets uke 2024.

Gyldenløve Bryggefestival arrangeres i det som karakteriseres som Drammens Historiske Hjerte. Her ligger noe av Norges best bevarte 1600-talls bebyggelse, og ved Tangenkaia trekkes linjene tilbake til byens stolte maritime historie. Noen av fylkets store friluftsorganisasjoner er samlet i en av Sjøbodene på Gyldenløve Brygge. Knutepunkt Strømsø, som er et samlingspunkt for innbyggerne, ligger sentralt plassert i hjertet av bydelen.

Det blir en dag med aktiviteter for store og små, på land og vann. Kan hende får du økt kunnskap om den stolte historien til byen din og muligheten til å dele dine tanker om hvordan det planlegges at den skal utvikle seg i årene som kommer, eller finner en fritidsaktivitet du får lyst til å begynne med. Her er det mange muligheter!

Festivalen avsluttes kl. 16.30 med et maritimt høydepunkt i Drammen Sjømannsforening sin storstue i Skur 1. Det bli foredrag – Antarktis, en eventyrlig seilas – med den kjente filmfotografen og friluftsmannen Arne Nævra.

Vi kommer tilbake med programmet for dagen og i løpet av juni.

Dette er en sentrumsnær festival du kan gå eller sykle til.

Arrangementet er gratis.

Ta med deg familien og kom – velkommen til Gyldenløve Bryggefestival 2024!

Disse deltar på festivalen:

Representerer du en frivillig organisasjon som kunne tenke seg være med, ta kontakt med Jens Petter Ørjansen på e-post: [email protected]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *