Foto: Marius Dalseg Sætre

10 tips til utehøsten

Snart blir det kaldere og mindre dagslys. Det er på tide å finne frem varmere klær, termos, lykt og fyre opp bålet. Her er våre beste tips for en glad høst ute.

Som nordboere flest, føles sommeren alltid litt for kort, og høsten kommer gjerne før man er helt klar for den. Men det er lite annet å gjøre med årstidene enn å snu det til noe positivt, og la mørketiden være en god grunn til ekstra hygge og en unnskyldning til å fyre det ekstra bålet på tur.

1. Ta turen til skogs med hodelykt. 

Gå sammen og kjenn på den lune følelsen av gå i en opplyst skog. For en ekstra trolsk opplevelse, sjekk når det er fullmåne.

2. Lag en refleksløype

De fleste har en skuff med reflekser hjemme, de kan brukes til mye mer enn å synes langs veien. Heng opp reflekser som enten fører til et hyggelig sted man kan kose seg med kveldsmat, eller som en rundttur i nærområdet. Ustyr dere med lommelykt og la refleksene vise vei!

3. Grill søte pinnebrød

Tradisjonelle pinnebrød er vel og bra, men du kan tilsette ganske så mye snacks i deigen også. Hva med urter, sjokolade eller nøtter? Vi lover deg at det blir populær rundt bålet om du byr på varme pinnebrød med smmmeltet sjokolade. Husk å rotere pinnen med deigen hele tiden, så varmen blir jevnt fordelt.

4. Gå på løvjakt

Det ligger en drøss av små kunstverk på bakken hvor enn dere går på høsten. Ha en konkurranse om hvor mange ulike dere finner, ta med hjem og lage fine bilder eller kort. Lim dem på papir eller papp og ta kontakpapir over. Enkelt, gratis og gøy!

5. Invitèr til stjernetur

Gå en tur til et utsiktspunkt. Ha med sekk med matpakke og varm kakao og speid etter kjente stjernetegn.

Foto: Marius Dalseg Sætre

6. Spis ute

Hvorfor ikke ta søndags-, mandags- eller lørdagsmiddagen i det fri? Det blir lettere å få til en tur når man kombinerer det med middag. Ta med familie på en skikkelig høstpiknik. Sats på enkle retter for bål eller stormkjøkken. Eller enda enklere; varm maten hjemme og ha middagen klar på en mattermos. Pølser, supper og gryteretter egner seg også godt for middag ute.

7. Kryss av en ny hytte på lista

Fyr i ovnen, enkel mat på gasskokeplate og ingen TV. Sjekk mulighetene for en tur til en nærhytte med din lokalforening og les om hyttene på www.ut.no. Husk kortstokk, en god bok- og DNT-nøkkel! Det er et spennende prosjekt å erobre sin egen koselige DNT-hytte.

8. Ta en #nattinaturen

Overnatting i telt er spennende, spesielt når mørket faller på. Pass på å ha varme klær og lue, og ikke frys før dere kryper ned i soveposen. Litt fysisk lek før leggetid gir varme i kroppen. Ekstra lyskilde er også viktig – hodelykt, lommelykt, lys fra mobilen – bruk det dere har. Sjekk Barnas Turlag for flere tips!

9. Last ned turtips i lomma

UT.no-appen (eller nettsiden) gir næring til nye turdrømmer og tips om alle slags turmuligheter i nærheten av dere dere er. Her finnes det tusenvis av turforslag.

10. Gjør noe bra for naturen

Ta med dere en pose i sekken sammen med kveldsmaten eller termosen, og plukk med det dere finner av søppel. Sjansen for at det dere finner på bakken havner i havet, er stor. Der vil vi ikke ha det, så bruk noen minutter på å fjerne det dere finner før vinden fører det med seg. Vi garanterer at det vil føles bra å gjøre en innsats for miljøet! På Hold Norge Rent sine nettsider kan man lese mer, få konkrete tips og til og med melde seg på en ryddeaksjon.
La dere også inspireres til flere gode valg her: Miljøvettreglene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *