Det var en spesiell kamp for hallingdølen Jesper Taaje (26) da han og Godset knuste gamlelaget hans. Foto: Strømsgodset

Godset seilte forbi Hallingdal i NMs første runde

Hallingdal må rykke opp hele fire ganger før de i det hele tatt får spille i samme divisjon som Strømsgodset. Onsdag kveld møttes lagene i NMs første runde.

Tekst: Bendik Berntsen

Forrige kampen

Sist gang lagene møttes var året Godset sist vant ligaen: 2013. Martin Ødegaard var 14 år gammel, og ett år unna å debutere for Godset og ta Norge, og senere også verden, med storm. Stillingen den gang ble hele elleve mål til Godset, mens Hallingdal stod igjen med null. Det var en imponerende maktdemonstrasjon, men hva som er mest spektakulært av dét og at Lars Christopher Vilsvik (35) spilte kampen for over ti år siden, er opp til deg som leser. Det er kanskje ikke rart at den trofaste høyrebacken står med flest kamper i marineblått gjennom tidene (407).

En annen som spilte kampen var landslagsspiller og publikumsfavoritt Mounir Hamoud, som nylig gikk fra oss. Hans påvirkning ble vist da han fikk ett minutts stående applaus av hele stadion før årets første hjemmekamp mot Rosenborg på “Gamle Gress” forrige søndag. Kampen endte i Hamouds ånd med null baklengsmål og en skåring av Godsets venstreback, alternativt Islands største DJ, Logi Tómasson (23), etter en drøy time. Og med det var årets første seier et faktum. Nå gjelder det å opprettholde momentumet.

– I NM er målet å nå finalen, forteller Strømsgodset-trener Jørgen Isnes.

I fjor ble det tap for Molde i åttendedelsfinalen. Og Isnes legger ikke skjul på at trekningen har noe å si:

– Det er klart vi trenger litt flaks med trekningen for å gjøre det enklere å nå målet. Molde er Norges beste lag sammen med Bodø/Glimt. Men i år håper vi å nå lenger.

Isnes’ utvalgte

Strømsgodset (3-4-3):

Seks endringer fra forrige kamp:

Nysigneringen Frank Stople (22) får prøvd seg for første gang i en offisiell kamp. Bråtveit får derimot hvile mot Hallingdal, men har levert varene i sine to første kamper. Godsetgutt Sondre Hanssen (22) får starte i den bakre treeren med kaptein Valsvik (30) og Taaje (26). Sistnevnte er fra nettopp Hallingdal, og har derfor en spesiell kamp imøte. Danso (23) kommer inn for Krasniqi, og Dadi (29) tar over plassen til en skadeutsatt Vilsvik for andre gang denne sesongen. Mehnert (26) og Therkelsen (20) starter på hver sin kant, mens forrige kamps SIF-gutt Farji og Ulland får hvile på benken.

Keeper: Frank Stople.

Forsvar: Jesper Taaje – Gustav Valsvik (kaptein) – Sondre Hanssen.

Midtbane: Dadi Gaye – Herman Stengel – Emmanuel Danso – Logi Tómasson.

Angrep: Marcus Mehnert – Elias Melkersen – Jonas Therkelsen.

Benken: Per Kristian Bråtveit, Fredrik Dahl, Andreas Heredia, Kreshnik Kraniqi, Eirik Ulland, Samuel Silalahi, Fredrik Ardraa, Jostein Ekeland og Marko Farji.

Kampen minutt for minutt

0′: Magnus Koløy blåser i gang den første runden i NM på Hallingmo Stadion.

10′: De første ti minuttene har Godset hatt ballen, men fjerdedivisjonsklubben ser ut til å bli tent av et intenst hjemmepublikum og kommer til noen store sjanser på corner.

13′: Stengel legger inn lavt på bakre stolpe der forrige kamps målskårer Tómasson skårer, dog er han i offside.

33′: Igjen er det Stengel som slår inn. Denne gangen en elegant corner som går litt fram og tilbake i feltet. Melkersen får til slutt satt ballen i mål – 1-0 Strømsgodset.

41′: Det skjer igjen. Fra samme side slår Stengel nok en god corner. Ballen går gjennom hele feltet, og til bakre stolpe der Hanssen står alene og setter den enkelt i mål – 2-0 Strømsgodset.

44′: Danso ligger nede med skade, og får medisinsk hjelp på banen. Han må til slutt en tur ut av banen, men kommer inn igjen.

45+2′: Therkelsen snurrer elegant rundt hallingdølene innenfor sekstenmeteren før han til slutt får satt ballen elegant i nettet – 3-0 Strømsgodset.

45+3′: Koløy blåser av til pausen i en kamp som Strømsgodset dominerer. Hallingdal har likevel kommet til noen gode sjanser, så helt avgjort er det ikke.


45′: Ekeland har kommet inn for Stengel. 17-åringen Fredrik Ardraa og 18-åringen Samuel Silalahi gjør sine debuter da de kommer inn for Strømsgodset i pausen.

52′: Mehnert setter ballen i mål fra kort hold etter et lavt innlegg fra innbytter Ekeland – 4-0 Strømsgodset.

54′: Unggutten og innbytteren Ardraa passerer elegant to motspillere før han skyter fra 20-meters hold. Keeper er sjanseløs da ballen flyr i lengste kryss. Lekkert mål av 17-åringen – 5-0 Strømsgodset.

59′: Dadi Gaye ut og inn kommer nok en 18-åring: Heredia-Randen.

65′: Kapteinen Valsvik byttes ut og inn kommer Fredrik Dahl.

75′: Mehnert skårer sitt andre for dagen, da han elegant header ballen i må etter et godt innlegg – 6-0 Strømsgodset.

85′: Ekeland slår et flott innlegg til den bakre stolpen der Hanssen header hardt inn sitt andre for dagen – 7-0 Strømsgodset.

89′: Mehnert gjør hattrick, men flagget vinker for offside.

90+2′: Koløy blåser av kampen. Det ble ingen overraskelser da Strømsgodset fortjent vinner 7-0.

Tre utmerkelser

Fredrik Pau Vilaseca Ardraa (17) er et navn Godsetsupporterne kan notere bak øret. Unggutten debuterte for A-laget i NM-kampen mot Hallingdal. Det kan telles på to hender antall minutter det tok før han skårte, attpåtil et drømmemål. En for framtiden.

Mannen med 84 kamper for Hallingdal, Jesper Taaje (26), leverte en god kamp fra hans høyre midtstopperposisjon – tross den spesielle anledningen da han spilte i marineblått istedenfor hvitt.

Hjemmepublikumet må berømmes. På tross av at stillingen var 0-6 på tavla, ble det jublet for hver redning som om det skulle vært en skåring.

Neste kampen

Den neste kampen blir mot Isnes’ gamleklubb KFUM. I løpet av fem år sikret han opprykk til Obos-ligaen, der de også sparket godt fra seg og nesten rykket opp til Eliteserien. Der Isnes’ KFUM tapte opprykkskampen mot Start, ble Isnes’ tidligere assistent kåret til “Årets trener 2023” i Obos-ligaen i fjor. I fjor da de overrasket et helt fotball-Norge og rykket opp til Eliteserien.

Det blir et spennende oppgjør mellom læreren og læremesteren da Strømsgodset-bussen skal inn til hovedstaden og Intility Arena for den tredje runden i Eliteserien på tirsdag 19:00.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *