BY Drammen bytter domene fra byavisadrammen.no til bydrammen.no

KØ: Det var svært mange interesserte som hadde møtt frem for å få en første titt på den japanske hagen på Drammens museum. Det ble kø og puljevis inngang.

Stor japansk interesse

Denne artikkelen sto på trykk i Byavisa Drammen i mai 2013.

Lychepaviljongen var stapp full på onsdag i forrige uke da Drammens Museum inviterte til åpning av den japanske hagen.

FREDELIG: Her inviteres byens borgere til å sitte og finne fred og ro. Landskapet i den japanske hagen er skap for meditasjon.

– Jeg er så stolt, så rørt og oppglødd, sa hagens skaper, Åsmund Bergwitz fra Hole Artcenter, til Byavisa. Han har holdt på i noen år fra første prosjektidé til ferdig resultat.

– Jeg er overveldet over oppmøtet her i kveld.

Museumsdirektør Åsmund Thorkildsen tok de fremmøtte gjennom prosjektet fra idé til ferdig resultat. Som takk for talen fikk han en spesiell rake av gartner Bergwitz, en rake til å lage bølgemønster i grus med.

Åsmund Bergwitz er utdannet gartner med fordypning i japanske hager. Han har håndplukket stein til hagen fra et steinbrudd i Vikersund, og han har dyrket mose hjemme. Mosen er viktig, ikke bare for utseendet, men også fordi den holder på fuktigheten. 

Hagen består av steiner som skal ligne på fjell, gråhvit grus som vann og små trær som klippes for å stå i stil til de små landskapene. Den utgjør et miniatyrlandskap som ikke forsøker å gjengi naturen slik den er. Hagene forsøker å gjengi naturen på en poetisk og harmonisk måte, og lages slik at hver sesong skal få sin sjarm. Det skal være noe vakkert å se på om det er snø eller når blomstringen er ferdig.

Det er første gang i Norge at det anlegges en japansk hage på et museum.

– Jeg håper drammensere vil bruke hagen flittig, sa Åsmund Thorkildsen. 

– Den skal være åpen hver dag, hele året.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *