Thea som Kamomilla og Aina som Remo fra Kardemommeby.

Thea (11) og Aina (10) har valgt de skrå bredder

Søstrene Thea Isabel og Aina Louise Trøan Holm fra Stenseth fikk være med på Barnekorets operaskole i Operaen i Oslo i forrige uke. De to jentene har holdt på med musikk og teater siden de var veldig små.

Barnekorets operaskole ved Operaen i Oslo.

Uken på Barnekorets operaskole i Operaen i Oslo ble en opplevelse for begge jentene, og den endte i en oppsetning på Scene 2 sist fredag med stykket “Operaspirer, – en monsteropera, med handling om Hans og Grete + faren og fire “monstre” som; monsteret, dragen, trollet og heksa”.
Nå får de muligens anledning til å henholdsvis prøvesynge og prøvedanse i Operaen i slutten av august. Thea skal prøvesynge for barnekoret, mens Aina skal danse ballett.

-Blir de tatt inn der, er de forberedt på at det blir mye togkjøring fremover, sier mamma Eva Trøan Holm.

Thea er grønn og Aina grå i oppsetningen til barnekorets operaskole ved Operaen.

For mye aktiviteter

-Det er hele tiden jentene som styrer det de vil holde på med, og vi foreldre støtter opp så godt vi kan, sier Eva.

Og nå tror mamma Eva at noen av fritidsaktivitetene må forsakes. De driver nemlig med litt av hvert – friidrett, håndball, turn og ridning foruten sang, dans og teater.

-De får velge selv hva de vil satse på, for tiden strekker ikke til alt. De har skole, lekser og venner i gata som de vil være med også.

-Vennene mine skjønner ikke helt ordentlig alt det jeg holder på med, tror Thea.
-Men flere av dem har kommet og sett meg på teater da.

Travel vår

Trening i å opptre har jentene hatt siden de var rundt fem år gamle og startet på Drammen Kulturskole med fløyte som instrument. De har også vært med på oppsetninger lokalt, og Thea hadde også en rolle i stykket «Bienes historie» som ble satt opp på Det Norske Teateret i høsten 2020, og som er basert på Maja Lundes roman.

I år har det vært en meget travel teatervår og -sommer for Thea og Aina, der de i mars hadde rollene som henholdsvis “Alice” og “Dronninga” NEBUT`s teaterskole oppsetning av Alice i Eventyrland. I april de var med på Hokksund Byteater Jr teaterskole, med roller som henholdsvis “Bestemor” og “Ekornbarnet Lise” i Hakkebakkeskogen. Begge var også med i Hokksund Byteater Jr oppsetning av Kardemomme By, med roller som henholdsvis “Kamomilla” og “Remo”.

Her er Thea Alice og Aina er dronningen i Alice i eventyrland i Nedre Eiker Barne- og ungdomsteater sin teaterskole i mars i år.

Juleskurken

Heldigvis for jentene er mamma interessert i søm, og liker å sy kostymer, mens pappa Terje er glad i musikk, og spiller flere instrumenter selv. Dessuten liker han å snekre kulisser. Dermed blir hele familien involvert når jentene er med i lokale teateroppsetninger, og det har blitt en del av dem.

Lokalt blir det også til jul, når Thea denne høsten skal få være med å spille i “Jakten på Juleskurken” som settes opp ved Drammens Teater med forestillinger i november og desember.

Aina har ikke riktig bestemt seg for om hun skal drive med teater som voksen eller hva hun skal bli. Thea tror hun skal bli lege, men at hun kommer til å holde på med teater også.

-Uansett får de god trening i både å stå på scene og det å fremføre noe. Det kan komme til nytte senere i livet, tror Eva.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *