Mat

Når kan det reddes og når må det kastes?
Nest etter brød og bakervarer er det frukt og grønt norske forbrukere kaster mest av. Mye av maten som...
5 middager til hele familien til under 500 kr
En god middag trenger verken å være dyr eller ta lang tid å lage. Med gode basisvarer i kjøleskapet er...
Hvem bør ligge med hvem, hvor og hvorfor?
–Det kan være mye penger å spare på å lære seg riktig oppbevaring av frukt og grønt slik at holdbarheten...
Betaler for vann og minimalt med grønnsaker
Hvor mye tomat forventer du at det er i en tomatsuppe? Når vi kjøper ferdigsupper vet de fleste av oss...
Unge mellom 19 og 29 år kaster tusenvis av kroner rett i søpla
Er du usikker på om gulroten som har blitt litt råtten kan spises eller om eplet med en brun flekk bør...
Nortura tar saktevoksende kylling fra restaurantmarkedet til dagligvare
Norturas Livèchekylling har fått fotfeste i restaurant- og serveringsmarkedet. Nylig utvidet Nortura...
Multeyoghurten kommer tilbake
TINE Yoghurt Molte har åpenbart vært en stor del av hverdagen til molteambassadører over hele landet....
Bekymret for helsen til de som har minst fra før
Presset økonomi kan gjøre at det er de som har minst fra før som må gjøre de hardeste prioriteringene...
Kjemperekord for lokalmat
Uka før jul solgte MENY lokalmat for nær 100 millioner kroner, en økning på 20 prosent mot året før....
Tre råd som redder brødet fra søppelbøtta
Hver dag kastes 170.000 brød i norske hjem. Her er de tre viktigste tingene du kan gjøre for å redde...
Vet du hva den samiske nasjonalretten er?
Er du mann, er det store sjanser for at du ikke vet det. Den yngre delen av befolkningen har heller ikke...
Riktig pakkemetode gjør at kyllingfilet holder seg lenger
Kyllingfiletene holder seg gode lenger når de pakkes i CO₂-gass. Gassen får noen bakterier til å vokse...
En stille, kulinarisk revolusjon
I 20 år har Kompetansenettverkene vært til uvurderlig hjelp for lokalmatprodusenter i hele Norge. De...
Kalkun på topp til nyttår
Kalkun er fortsatt nyttårsfavoritten i Norge. Samtidig oppgir 1 av 10 at de vil spare utgifter i høytiden...
Slik bruker du opp restene fra julematen
Etter flere dagers matgilde kjenner mange på at de sitter igjen med mer rester enn penger. Da gjelder...
Stort smakspenn for norsk sider
Norsk siderproduksjon har hatt en formidabel utvikling. Kvaliteten er høy og smaksmangfoldet stort. Det...
1 2 3 4