Mat

Riktig pakkemetode gjør at kyllingfilet holder seg lenger
Kyllingfiletene holder seg gode lenger når de pakkes i CO₂-gass. Gassen får noen bakterier til å vokse...
En stille, kulinarisk revolusjon
I 20 år har Kompetansenettverkene vært til uvurderlig hjelp for lokalmatprodusenter i hele Norge. De...
Kalkun på topp til nyttår
Kalkun er fortsatt nyttårsfavoritten i Norge. Samtidig oppgir 1 av 10 at de vil spare utgifter i høytiden...
Slik bruker du opp restene fra julematen
Etter flere dagers matgilde kjenner mange på at de sitter igjen med mer rester enn penger. Da gjelder...
Stort smakspenn for norsk sider
Norsk siderproduksjon har hatt en formidabel utvikling. Kvaliteten er høy og smaksmangfoldet stort. Det...
Agurk fra Spania er mistenkt smittekilde i utbrudd av salmonella
Etter en omfattende utbruddsetterforskning, peker agurk fra en spansk leverandør seg ut som sannsynlig...
Hjemmelaget pålegg til julefrokosten
BY Drammens redaktør, Bente Wemundstad, skrev boken ”Hjemmelaget pålegg” for noen år siden. Her er hennes...
Lussekatter mest populære hos de unge
Lussekatter er en viktig del av unge voksnes førjulstradisjoner. Nesten hver tredje nordmann mellom 18...
Slik kan kantinene hjelpe deg å spise sunnere
Fire av ti vil endre matvanene sine hjemme hvis de får smaken på nye matretter i kantinen på jobb. Kantinen...
Tonnevis med julemat på vei ut fra Nortura
Produksjonen av julemat ble påbegynt allerede i mars og nå er maten på full fart ut i markedet. Nortura...
Torunns 7 supertips for en stressfri førjulstid
Her er rådene som gjelder når førjulstiden gir deg høye skuldre. Med desember kommer førjulstid –...
Eldre trenger proteinrik kost, mørere kjøtt kan være løsningen
Mange eldre sliter med å tygge kjøtt, fordi det kan være seigt og tørt. Samtidig kan kjøttet bidra med...
Ikke kast innmaten i gresskaret!
Det har bugnet med de «store oransje ballene» i butikkene i et par uker allerede – til stor glede...
Fantastisk godt år for norske gresskar
Det selges rekordmengder med norske gresskar i disse dager for å lage lykter til Halloween. Kvaliteten...
Den nye dugnaden som angår oss alle
Vi går altfor mange ganger i importfella, og vi kaster for mye mat. Det er på tide med et skikkelig krafttak....
JA! Jeg vil ha suppe!
Kortreist, bærekraftig, politisk korrekt og hele regla, men aller mest er suppe et fantastisk måltid...
1 2 3 4 5 6