Mat
17 januar, 2023
Kyllingfiletene holder seg gode lenger når de pakkes i CO₂-gass. Gassen får noen bakterier til å vokse...
03 januar, 2023
I 20 år har Kompetansenettverkene vært til uvurderlig hjelp for lokalmatprodusenter i hele Norge. De...
30 desember, 2022
Kalkun er fortsatt nyttårsfavoritten i Norge. Samtidig oppgir 1 av 10 at de vil spare utgifter i høytiden...
27 desember, 2022
Etter flere dagers matgilde kjenner mange på at de sitter igjen med mer rester enn penger. Da gjelder...
27 desember, 2022
Norsk siderproduksjon har hatt en formidabel utvikling. Kvaliteten er høy og smaksmangfoldet stort. Det...
20 desember, 2022
Etter en omfattende utbruddsetterforskning, peker agurk fra en spansk leverandør seg ut som sannsynlig...
10 desember, 2022
BY Drammens redaktør, Bente Wemundstad, skrev boken ”Hjemmelaget pålegg” for noen år siden. Her er hennes...
09 desember, 2022
Lussekatter er en viktig del av unge voksnes førjulstradisjoner. Nesten hver tredje nordmann mellom 18...
08 desember, 2022
Fire av ti vil endre matvanene sine hjemme hvis de får smaken på nye matretter i kantinen på jobb. Kantinen...
05 desember, 2022
Produksjonen av julemat ble påbegynt allerede i mars og nå er maten på full fart ut i markedet. Nortura...
26 november, 2022
Her er rådene som gjelder når førjulstiden gir deg høye skuldre.
Med desember kommer førjulstid –...
09 november, 2022
Mange eldre sliter med å tygge kjøtt, fordi det kan være seigt og tørt. Samtidig kan kjøttet bidra med...
01 november, 2022
Det har bugnet med de «store oransje ballene» i butikkene i et par uker allerede – til stor glede...
31 oktober, 2022
Det selges rekordmengder med norske gresskar i disse dager for å lage lykter til Halloween. Kvaliteten...
27 oktober, 2022
Vi går altfor mange ganger i importfella, og vi kaster for mye mat. Det er på tide med et skikkelig krafttak....