TALLRIKT: GodsetUnionen var mannsterke da Odd gjestet Marienlyst Stadion. Foto: Børre E. Helgerud

Poengdeling på Gamle Gress før sommerpausen

Tekst: Bendik Berntsen

Godset og Odd måtte si seg fornøyd med ett mål og ett poeng hver på Marienlyst Stadion i dag.

– Vi har troa på at vi klarer å bygge på – og havne over – forrige sesongs syvende plass, påpekte en spent Godset-trener Jørgen Isnes før sesongen.

Og med en solid sjette plass før dagens kamp, kan han puste lettet ut.

Foreløpig.

Kanskje er det av god grunn at han, for bare noen dager siden, signerte ny kontrakt med storklubben. En kontrakt som strekker seg ut 2027-sesongen. En kontrakt som skaper stabilitet i det lovende prosjektet.

Forrige sesong lå mye av fokuset på det defensive spillet. Resultatet ble at de slapp inn nest færrest mål i divisjonen. I år har fokuset ligget mer på det offensive, der de har slitt med å få ballen i nettet. Det har imidlertid blitt bedre, med fem mål på de to siste kampene. De to siste kampene som også har endt med tre poeng hver.

Spørsmålet var om den gode trenden kunne fortsette i dagens hjemmekamp mot Odd?

De 22 utvalgte

Strømsgodset gjør ingen endringer etter forrige kamp, bortsett fra at vingene bytter side.

3-4-3:

Bråtveit

Taaje – Valsvik (kaptein) – Dahl

Vilsvik – Stengel – Krasniqi – Tomasson

Therkelsen – Melkersen – Farji

Benken: Stople, Westerlund, Sørmo, Ardraa, Ekeland, Gaye, Skistad, Silalahi og Mehnert.

Odd gjør to endringer etter forrige kamp, der de vant 2-1 over Lillestrøm. Miettinen kommer inn for en suspendert Hussein, og Midtskogen kommer inn for 19-åringen Bang-Kittelsen.

4-3-3:

Hansen

Ruud – Ivancevic – Miettinen – Baccay

Jørgensen – Owuso – Svendsen

Ingebrigtsen – Midtskogen – Tewelde

Benken: Klausen, Skjeldal, Glenna, Skau, Aas, Rekdal, Hagen, Njie og Bang-Kittelsen.

Kampen minutt for minutt

0′: Dommer Steinar Hauge blåser i gang den ellevte Eliteserie-runden mellom Strømsgodset og Odd her på Marienlyst Stadion. Stadion som i dag bader i sol og tropevarme.

1′: “Gamle Gress” er ikke ferdig på anlegget før Farji tester skuddfoten, men den rutinerte Odd-kapteinen Hansen får slått ballen ut til hjørnespark. Stengel og Valsvik blir ofte en farlig duo når ballen skal slenges inn fra hjørneflagget, men avslutningen til midtstopperen havner utenfor. Frisk start!

8′: Det er tydelig at Isnes’ ønske om å bli mer uforutsigbare i det offensive spillet praktiseres godt i dag. Det gjøres flere posisjonsbytter samt kreative pasninger som skaper farligheter, dog ingen uttelling enda.

10′: 40-åringen, Ruud, kan å ta cornere, og inni boksen finner han Tewelde. 17-åringen er over dobbelt så ung som innleggsspesialisten, og skårer nesten for tredje kampen på rad i Drammen. Men Dahl står i veien og blokkerer heltemodig. Det er to lag som har tenkt å gå inn i sommerpausen med en seier.

14′: Ingebrigtsen finner nesten Midtskogen på åpent mål inne i boksen, men Dahl redder nok en gang og kula går ut til corner. En corner som nok en gang havner hos Tewelde på bakre stolpe, men det blir ingen uttelling nå heller.

15′: Backflip! Melkersen feirer sitt tredje Eliteseriemål i elegant stil! Stengel flikker ballen videre etter Dahls lure innlegg langs bakken. 21-åringen gjør et nydelig førstetouch, sender Miettinen i pølseboden med en skuddfinte og breisider ballen lavt i motsatt hjørnet. 1-0-målet står i stil med feiringa!

19′: Farji viser hvorfor han ble kalt opp til Iraks A-landslag nå nylig. 20-åringen sender av gårde et smart skudd fra hjørnet av sekstenmeteren, og ballen havner i krysstanga etter å ha truffet leggen til Jørgensen. Hjemmelaget er centimetere unna å doble ledelsen.

36′: De marineblå fortsetter å styre kampen og bortelaget sliter med å finne åpningen i Godsets solide bakre rekker. Taaje holder igjen Tewelde som er på en skummel kontring. Nykommeren fra Sandefjord tar rutinert det gule kortet.

40′: Brassespark! Melkersen spiller med selvtillit nå! Men det vågale forsøket går over målet til Hansen.

42′: Midtskogen viser hvorfor han ble valgt til denne kampen. Oppspillspunktet er sterk i det han rister av seg Taaje inne i boksen og får vendt opp samt sendt kula like utenfor stolperoten bak Bråtveit.

45+3′: Det er klart for en pause i Drammen-sola, og været har speilet seg i hjemmelagets prestasjon. Det er foreløpig ett lag som vil mest i dag, selv om Odd har vært centimetere unna ved flere anledninger.

45′: Andreomgang er i gang og ingen bytter er gjort foreløpig. Andreomgangen starter som den første; Farji tester skuddfoten før minuttet er spilt, men Miettinen blokkerer den ut til corner foran et mannsterkt GodsetUnionen som har valgt “flares” for anledningen.

54′: Krasniqi har hatt en lei tendens til å miste ballen på egen banehalvdel denne sesongen. Midtskogen snapper opp kula og sender den videre til stortalentet Tewelde. 17-åringen smeller til like utenfor sekstenmeteren. Et nydelig mål gjør at vi er like langt på Gamle gress – 1-1.

61′: Etter to tredjedeler spilt, har Godset tatt over styringen igjen. Farji tester Hansen igjen og igjen, men det vil seg foreløpig ikke.

63′: Svendsen har tapt kampen på midten av midtbanen, og byttes ut til fordel for 20 år gamle Aas.

65′: Enorm mulighet for SIF. Taaje når høyest på hjørnesparket til Stengel og får stussa videre til Therkelsen som står kun én meter foran mål. Men Ruud har riktig skostørrelse til å akkurat få forstyrret ballbanen.

73′: Temperaturen øker, om mulig, ytterligere da Godset ser ut til å bestemme seg for tre poeng. De øker presset og skaper flere farlige muligheter, mye regissert av vingene. Det skaper også rom for de hvite til å kontre i, dog uten de store farlighetene. Mehnert kommer inn for Melkersen på topp.

79′: Baccay får trøbbel med kneet etter en avslutning og må til slutt ut for Skjedal. Njie kommer inn for Midtskogen på topp. Isnes gjør også grep: Farji ut og Ekeland inn.

86′: Odd får nok en skade, og Kenneth Dokken må igjen være kreativ; Skau kommer inn for Owuso som la seg ned med krampe. Godset har initiativet og trykker på for seiersmålet.

90+1′: Enorm mulighet! Valsvik med langpasning til Vilsvik som header ballen inn i feltet. Der er Mehnert som gjør et slags ninjaspark som nesten setter Hansen ut av spill, men bare nesten. Westerlund kommer inn for Lógi.

90+7′: Det blir ikke noe mer som skjer, annet enn poengdeling og ett mål til hver. Godset var best, men klarte ikke å avgjøre det.

Tre utmerkelser

Herman Stengel er sjeldent uten en utmerkelse, og i dag var intet unntak. Midtbanegeneralen var effektiv offensivt – med en god målgivende – og nådeløs defensivt.

Marko Farji ble nylig plukket ut til hans første kamper for Iraks A-landslag, og viste i dag hvorfor. Kreativitet, tekniske finesser og farlige skudd var bare noe av det 21-åringen bidro med.

Elias Hoff Melkersen spiller bedre og bedre for hver kamp som går. 21-åringen er en som Isnes har enorm tro på, og viste hvorfor i dag. En elegant scoring sikret ett poeng for hjemmelaget.