Habiliteringssenteret skal etableres i 3. og 4. etasje i bygget til høyre på bildet, like ved gangbroen fra togstasjonen.

Topp moderne habiliteringssenter til Drammen Helsepark

Vestre Viken helseforetak etablerer sitt toppmoderne habiliteringssenter i Drammen Helsepark. I tillegg kommer en egen avdeling for behandlingshjelpemidler.

Habiliteringssenteret er en regional funksjon som dekker alle Vestre Vikens 22 kommuner. Senteret skal bidra til at pasienter og brukere oppnår best mulig funksjons- og mestringsevne, selvstendighet og deltagelse i samfunnet.

Avdeling for behandlingshjelpemidler dekker de samme kommunene og tilbyr medisinskteknisk utstyr med tilhørende forbruksmateriell. Dette er utstyr pasientene bruker når de får behandling utenfor sykehus, som oftest i hjemmet.

– Helseparken er et attraktivt knutepunkt for kollektivtrafikk samtidig som vi ser synergier med nærheten til nytt sykehus og den nye helsebydelen, sier Lisbeth Sommervoll, administrerende direktør i Vestre Viken helseforetak.

Habiliteringssenteret ligger i dag i leide lokaler i Konggata, mens behandlingshjelpemidler ligger i tilknytning til det gamle sykehuset.

Den nye helsebydelen på Brakerøya gir rom for muligheter og synergier.

– Disse tjenestene er helt spesifikke tilbud for store brukergrupper som ikke nødvendigvis er pasienter på sykehuset. Vi er derfor veldig glade for å kunne tilby lokaler som er spesielt godt egnet for dette tilbudet og med enkel tilgang for alle, sier administrerende direktør for Drammen Helsepark, Gøril Bergh.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *